CATALONIË

Recept: ratafia

IMGP0257

De flessen ratafia van Cal Fuster (Viver i Serrateix) tijdens de rijping

Naar aanleiding van het artikel ‘Ratafia uit Olot’ komen er veel verzoeken om het recept van deze bijzondere drank. Daarom volgt nu een gemakkelijk en snelle manier om zelf ratafia te maken, maar wel met behoud van de traditionele methode.

Ingrediënten:
3,5 l droge anijslikeur (anisette)
100 g suiker
12 jonge walnoten
citroenschil
1/2 vanillestokje
20 kamillebloemen
1 nootmuskaatnoot
oregano (wilde marjolein)
tijm
munt

Maak de gepelde walnoten fijn in een vijzel. Schenk de anijslikeur in een karaf of fles van dik glas, voeg de walnoten en de kruiden toe en laat het mengsel zonder te roeren veertig dagen buiten in de zon staan. Voor elke bewolkte dag moet een extra dag staan worden bijgeteld. Filter daarna de drank en voeg de suiker toe. Met de toevoeging van water bepaalt u dan de gewenste alcoholgraad. Het maximale percentage is bij voorkeur niet hoger dan 29°. Veel succes!

Uit: Descobrir, nummer 115

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 05/02/2018 door in Recepten en getagd als , , , , , , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Vies Verdes in Els Ports

Het dorpje Torà

Sant Jaumet de Torà, restaurant/hostal

Traditioneel recept van Sant Jaumet

 

%d bloggers liken dit: