CATALONIË

Taal, cultuur en literatuur

Nieuw blog: Catalan Women

marinaginesta19361.jpg

Conxita Badia, Dolors Sala, Federica Montseny, Ermessenda, … namen van Catalaanse vrouwen die buiten Catalonië (en soms ook binnen de regio) nauwelijks bekend zijn. Toch zijn er veel interessante verhalen over hen te vertellen.

Daarom ben ik enige tijd geleden gestart met een nieuw blog met de naam Catalan Women. In meerdere afleveringen passeren de levens van deze vrouwen de revue. Niet alleen door middel van teksten, maar ook via foto’s, video’s, quotes en ander materiaal om een zo compleet mogelijk beeld te geven.

Ook worden interessante plekken uitgelicht die met deze vrouwen verbonden zijn, zodat u die in Catalonië kunt bezoeken voorzien van andere informatie dan die welke in folders en toeristische boeken te vinden is.

Vrouwen van verschillende pluimage zullen aan bod komen: artiesten, zakenvrouwen, sportvrouwen, kunstenaars, politici, bijzondere beroepsbeoefenaars, etc. Het gaat dan niet alleen om hedendaagse figuren, want ook vrouwen uit voorgaande eeuwen zijn boeiende onderwerpen voor een serie artikelen.

Voor wie meer wil weten, klik dan hier. Wie is bijvoorbeeld de jonge vrouw die vol vertrouwen lijkt en zo uitdagend naar de camera kijkt? Een iconische foto die de hele wereld rondging van een vrouw die lange tijd anoniem is gebleven. Binnenkort wordt haar identiteit onthuld, maar lees tot dan vooral de eerste twee portretten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17/01/2017 door in Cultuur en traditie, Vakantietips en getagd als , , , , , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Wandelroute 'Camí de Picasso'

Het dorpje Gósol

Roman 'Tuin aan zee' Mercè Rodoreda)

De 'alpargata'

Het alternatieve volkslied

%d bloggers liken dit: