CATALONIË

Wandelnetwerk Itinerànnia

logo

In de regio’s Ripollès, de Garrotxa en de Alt Empordà zijn meer dan 2.500 km aan bewegwijzerde wandelpaden beschikbaar gekomen dankzij het initiatief van gemeenten, natuurparken, toeristenbureaus en wandelorganisaties die zich verenigd hebben in Itinerànnia.

Door gebruik te maken van oude verbindingswegen tussen dorpen is een netwerk van wandelingen ontstaan, waardoor elke hoek van deze regio’s te voet te bereiken is. Bij het uitzetten van de routes is ook gekeken naar het aanbod van bezienswaardigheden, activiteiten, horeca en logeeradressen langs de paden. Daarbij bieden de drie regio’s een scala aan landschappen met voor elk wat wils: strand, dichte bossen, bergen, vlaktes, …

De website biedt veel mogelijkheden om de wandelingen helemaal in te stellen op je eigen mogelijkheden en behoeftes. Er is een ruimte selectie aan routes te vinden, waarbij je een keuze kunt maken naar regio, gemeente, tijd, hoogteverschil en moeilijkheidsgraad. Als je op het icoontje van pdf klikt, komt er een kaart en een gedetailleerde beschrijving van het traject tevoorschijn. Je kunt deze printen en het GPX-bestand downloaden.

Een andere optie is om je eigen route uit te stippelen met behulp van de routeplanner. Daarin geef je het begin- en eindpunt aan en een eventueel thema, zoals fraai landschap, bijzondere architectuur of vooral flora en fauna. Dan worden de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, getoond. Ook deze beschrijving kun je downloaden.

De bewegwijzering bestaat uit gele richtingaanwijzingen die op elke 300 meter staan. Deze borden vermelden de naam van de plaats met de coördinaten en hoogte en geven de vier dichtstbijzijnde dorpen aan met een tijdsaanduiding en soms een viaroute. Bovendien beschikt elke gemeente over een informatiebord met kaarten van de omgeving en de uitgezette wandelpaden.

Intinerànnia beschikt over een uitgebreide, informatieve website. Je hoeft er alleen maar op rond te kijken om weer zin te krijgen om de volgende vakantie te plannen.

vakantie2012-53

Wandelroute van Siurana naar Sant Tomàs de Fluvià (Alt Empordà)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26/06/2015 door in Wandel- en fietsroutes en getagd als , , , , , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Schaduwrijke plekjes in Barcelona

Vies Verdes in Els Ports

Fort Sant Ferran, Figueres

Nieuwe website met wandelroutes

Catalaanse duiven

 

 

%d bloggers liken dit: