CATALONIË

‘Pànxing Pirineus’

PrineusEen gratis tijdschrift met fraaie foto’s en reportages, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch bestaat Pànxing Pirineus al een tijdje en het verschijnt nog steeds elk seizoen met nummers van ieder zo’n honderd pagina’s.

De hoofdmoot van het magazine bestaat uit artikelen over de regio’s in en rond de Pyreneeën, zowel aan de Catalaanse als aan de Franse kant, inclusief Andorra. Beschrijvingen van wandel- en fietsroutes, natuurparken en bezienswaardigheden maken de publicatie aantrekkelijk voor mensen die de regio willen bezoeken. Ook interessant zijn de agenda’s met culturele en sportieve activiteiten in de besproken gebieden en de contactgegevens van toeristische organisaties en horeca.

De advertenties hebben weliswaar een groot aandeel in het blad, maar zijn tegelijkertijd informatief en helpen bij het zoeken naar een geschikt logeer- of eetadres. Mede dankzij deze reclame en de financiële steun van o.a. de Generalitat de Catalunya kan Pànxing gratis worden afgehaald bij plaatselijke en regionale VVV’s en horeca. Je moet er wel  vlug bij zijn, want het tijdschrift is erg populair. Door de vele foto’s zijn het echte bewaartijdschriften om bij tijd en wijle weer eens in te bladeren.

Het tijdschrift is tegenwoordig ook op internet te vinden met een website die nog meer rubrieken en informatie biedt dan de papieren versie plus een actuelere agenda en een nieuwspagina. Pànxing is bovendien present op Facebook en Twitter.

Dezelfde uitgeverij publiceert bovendien maandelijks andersoortige uitgaven onder de noemer Pànxing die gewijd zijn aan de regio’s Cerdanya, Berguedà en de Maresme. Deze tijdschriften hebben een kleiner formaat en bevatten voornamelijk de regionale agenda, nieuwsitems en korte algemene artikelen. Handig als je wilt weten of er tijdens je verblijf ter plekke nog feesten, excursies of festivals worden georganiseerd. Ook gratis verkrijgbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 03/12/2013 door in Media en getagd als , , , , , , , , , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Schaduwrijke plekjes in Barcelona

Vies Verdes in Els Ports

Fort Sant Ferran, Figueres

Nieuwe website met wandelroutes

Catalaanse duiven

 

 

%d bloggers liken dit: