CATALONIË

Taal, cultuur en literatuur

Recept: crema catalana

cremaDit Catalaanse toetje, een soort vla, kunt u net zo zwaar of licht maken als u zelf wilt. Dit is het recept voor een wat lichtere variant voor vier personen.

 

Ingrediënten:
0,5 l melk
1 vanillestokje of kaneelstokje (naar smaak)
citroenschil (halve citroen)
150 gr suiker
3 eidooiers
4 vuurvaste schaaltjes

Breng de melk aan de kook met het vanillestokje/kaneelstokje en de citroenschil. Zet het vuur uit zodra de melk kookt en laat het geheel 10 minuten trekken.

Roer intussen de eidooiers met 100 gr suiker tot een licht gekleurde en schuimige crème. Haal het stokje en de citroenschil uit de melk en voeg de vloeistof beetje bij beetje bij de eidooiers terwijl de gaspit laag staat. Het mag niet koken. Als een stevige crème is ontstaan, kunt u deze overdoen in de schaaltjes en (in de koelkast) laten afkoelen.

Strooi voor het opdienen de resterende suiker over de vla en zet voor het karameliseren de schaaltjes even onder een hete grill. Bon profit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 03/01/2013 door in Recepten en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: