CATALONIË

Taal, cultuur en literatuur

Recept: Konijn met chocolade (Tarragona)

Origens

Een bijzondere combinatie: konijn (of rundvlees) met chocolade. Dit ingrediënt geeft een volle, hartige smaak aan het gerecht. Voor het eerst gegeten bij restaurant La Llavor dels Orígens in Barcelona. Het recept komt van hun website.

Ingrediënten:
1 konijn van ong. 1,3 kg met lever
500 g nieuwe kleine aardappelen
1 ui (fijngesneden)
2-3 rijpe tomaten (ontveld en ontpit)
2 teentjes knoflook
1 bosje kruiden (laurier, peterselie, tijm, rozemarijn)
beetje peterselie
nootmuskaat
venkelzaad
saffraan
gedroogde rode peper
20 g chocolade
bloem
rode wijn (12 glas)
zout en peper
6 eetlepels olijfolie

De konijn in kleine stukjes snijden en in de olijfolie bruin laten bakken met de lever. Zodra het vlees kleur krijgt, de lever eruit halen en apart houden. De gesneden ui toevoegen en laten meebakken. De tomaten erbij doen en goed door elkaar roeren. De wijn toevoegen met het bosje kruiden, een theelepel venkelzaad, zout, peper en een beetje nootmuskaat. De deksel op de pan en een half uur tegen de kook aan houden.

Intussen de aardappels schillen, 5 minuten koken met een beetje zout, uit laten lekken en in stukken snijden. (Nieuwe aardappels kunnen ook in de schil worden gekookt.) Een eetlepel bloem in een droge pan beetje bruin laten worden. In een vijzel of met een mixer de lever fijnmalen met een beetje saffraan, de gedroogde rode peper, de knoflook, de chocolade en de bruine bloem. Dit mengsel aanlengen met een half glas heet water en aan de konijn toevoegen samen met de aardappels. Voorzichtig roeren. De deksel weer op de pan en 20 minuten zachtjes laten koken tot het vlees mals is. Het bosje kruiden eruit halen en voor het opdienen een handjevol peterselie erover heen strooien.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24/12/2012 door in Recepten en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: