CATALONIË

‘Floquet de Neu’

FloquetIn de film Floquet de Neu (Sneeuwvlokje) is de hoofdrol weggelegd voor de gelijknamige albino-gorilla uit Equatoriaal Guinea die sinds 1967 de grootste publiekstrekker was van de dierentuin van Barcelona. Zijn naam heeft hij te danken aan het tijdschrift ‘National Geographic’, dat hem een jaar eerder op de voorpagina had gezet.

In de film ontsnapt de aap uit de dierentuin en gaat op zoek naar een heks die hem zou kunnen veranderen in een gewone, donkere gorilla in de veronderstelling dat hij dan geaccepteerd wordt door de andere dieren. Maar buiten wacht het gevaar in de vorm van de engerd Luc de Sac, die denkt dat de witte vacht van de aap hem geluk gaat brengen. Een serie spannende avonturen volgt, waarin Floquet toch niet alleen blijkt te staan.

De film, oorspronkelijk Catalaans gesproken en bedoeld voor de hele familie, is een combinatie van echte beelden en 3D-animatie gegeneerd door een computer. De regisseur is Andrés G. Schaer.

Behalve in de dierentuin en het omringende Parc de la Ciutadella, zijn ook opnames gemaakt in andere delen van Barcelona, zoals het Parc Güell (van Gaudí) en de wijken Eixample, Gràcia en Sarrià. Op de website van de film staat veel informatie, zoals de levensgeschiedenis van de aap, video’s, spelletjes en posters die kunnen worden gedownload.

Wist je trouwens dat Floquet de Neu een eigen Facebook-pagina heeft: klik hier en stuur hem een bericht of wordt vriend van de aap. Ook op Wikipedia is informatie te vinden op de pagina ‘Sneeuwvlokje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20/12/2012 door in Film en getagd als , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Schaduwrijke plekjes in Barcelona

Vies Verdes in Els Ports

Fort Sant Ferran, Figueres

Nieuwe website met wandelroutes

Catalaanse duiven

 

 

%d bloggers liken dit: