CATALONIË

Taal, cultuur en literatuur

Recept: braadworst met peren

braadworstDit Catalaanse familierecept ‘Botifarra amb peres’ is afkomstig van Pilar Isern (1878-1956) van ‘La Rierola‘ in Manlleu (Osona), besproken in onderstaand artikel. Kleinzoon Antoni Rierola tekende het recept op en zijn vrouw Isabel Casadevall heeft het intussen geperfectioneerd. De combinatie van braadworst met peren is erg lekker!

Ingrediënten:
150 gr braadworst (of saucijsjes) per persoon
2 à  3 bijna rijpe peren per persoon
olijfolie
suiker

Bereiding:
De peren in vieren snijden en ze in een pan met dikke bodem leggen. Voeg er een scheutje olijfolie bij en kook de peren langzaam (zonder deksel). Wanneer ze bruin beginnen te worden, voegt u de suiker toe en laat u de peren beetje bij beetje karamelliseren. Bak de braadworst in een koekenpan bijna gaar. Haal de worst uit de pan en doe deze bij de gekaramelliseerde peren. Leg voor een paar minuten de deksel op de pan, zodat condens ontstaat: door het kooknat wordt de worst gaar en vermengen zich de smaken van de worst en de peren. Daarna kunt u het vocht laten verdampen. Leg het gerecht op een schaal en zet het nog een paar minuten onder de grill.

Lees hier alles over de botifarra en andere soorten Catalaanse worst.

Advertenties

2 reacties op “Recept: braadworst met peren

  1. Pingback: Worsten | CATALONIË

  2. Pingback: Recepten met worst | CATALONIË

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19/12/2012 door in Recepten en getagd als , .
%d bloggers liken dit: