CATALONIË

Muziekzender voor klassieke muziek

cat_music25Wie van klassieke muziek houdt, is bij de nieuwe internetzender CatClàssica aan het goede adres. Een interessante bijkomstigheid is dat alleen muziek wordt uitgezonden van Catalaanse componisten en/of musici. Zo maakt de luisteraar niet alleen opnieuw kennis met bekende componisten, zoals Isaac Albéniz, maar ook met wat minder bekende. Dat levert vaak aangename verrassingen op. Het fraaie klarinetconcert van de hedendaagse componist Joan Albert Amargós is hiervan een voorbeeld. Beroemde stemmen zijn te horen, zoals Victòria dels Àngels, en nieuwe ensembles, bij voorbeeld het Quartet Casals.

De uitzendingen zijn rechtstreeks via de website te beluisteren, terwijl er ook apps beschikbaar zijn voor iPhone en Android. Wanneer het muziekstuk wordt gespeeld, is informatie in beeld over de muziek en vertolkers, plus gegevens over de cd. In het archief zijn oudere opnames te vinden of programma’s van Catalunya Música. De luisteraars kunnen de programmering beïnvloeden door op hun favoriete muziek te stemmen.

De site geeft ook nieuws op het gebied van klassieke muziek in Catalonië. Bij voorbeeld komende concerten en premières, tentoonstellingen, muziektijdschriften en websites. Wie meer wil weten over componisten of musici, kan terecht in het alfabetische overzicht. Uitgezonden themaprogramma’s, bijvoorbeeld over componist/pianist Frederic Mompou. Kortom, een aanwinst deze zender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 18/12/2012 door in Media, Muziek en getagd als , , , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Schaduwrijke plekjes in Barcelona

Vies Verdes in Els Ports

Fort Sant Ferran, Figueres

Nieuwe website met wandelroutes

Catalaanse duiven

 

 

%d bloggers liken dit: