CATALONIË

‘Descobrir’, tijdschrift voor Cataloniëliefhebbers

Descobrir

De National Geographic van Catalonië. Zo zou je het tijdschrift Descobrir Catalunya kunnen omschrijven. Elke maand verschijnt deze fraaie publicatie met speciale aandacht voor een bepaalde streek of stad, of voor een groter onderwerp. Zo staat in het decembernummer een special met aantal artikelen over het agrotoerisme, waarvan in Catalonië een heel uitgebreid netwerk aanwezig is. Er is een interview met pioniers op dit gebied en artikelen over logementen gebaseerd op ecologische bedrijfsvoering of hele bijzondere overnachtingsplekken. Met als klap op de vuurpijl voordelige aanbiedingen van 26 etablissementen.

Verder kunt je in dit nummer alles lezen over het werk van een restauratieteam dat zich vooral met de inspectie van oude kerkjes bezighoudt en is er een fotoreportage over de bruine beer en zijn woonomgeving.

Ook zijn er de vaste rubrieken, waarin je informatie vindt over interessante wandel- en fietsroutes, een activiteitenagenda, pas verschenen boeken en cd’s en toekomstige feesten. Op elke pagina staan prachtige foto’s, zodat het tijdschrift ook de moeite waard is voor wie het Catalaans niet (helemaal) machtig is.

Op de website Descobrir.cat zijn er niet alleen oude nummers te bekijken, maar staat ook veel nieuws over het Catalaans cultureel erfgoed. Bij voorbeeld: nieuwe rondleidingen, routes om te downloaden, feesten en accommodaties. Ook kun je via de website een abonnement afsluiten. Of koop het nieuwste exemplaar bij de betere Catalaanse boekhandel of kiosk.

Eén reactie op “‘Descobrir’, tijdschrift voor Cataloniëliefhebbers

  1. Pingback: Engelstalige nieuwssites over Catalonië | CATALONIË

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14/12/2012 door in Cultuur en traditie, Media en getagd als , , , , .

Noteer hier je e-mail om dit weblog te volgen.

Binnenkort

Schaduwrijke plekjes in Barcelona

Vies Verdes in Els Ports

Fort Sant Ferran, Figueres

Nieuwe website met wandelroutes

Catalaanse duiven

 

 

%d bloggers liken dit: